miercuri, 29 noiembrie 2017

CUM ITI ALEGI CEI MAI POTRIVITI

Pantofii cu toc sunt prin excelenta un simbol al feminitatii, atat din punctul de vedere al femeilor, cat si al barbatilor!
De cele mai multe ori, pantoful cu toc ne face sa ne simtim mai sexy, mai puternice si – intr-un fel sau altul – mai pregatite!



Pe 14 Septembrie este Ziua Națională a Femeilor #PeToc, asa ca nu exista un moment mai bun pentru o discutie despre pantofi, nu crezi?

Adevarul este ca purtand incaltaminte cu toc postura ni se schimba, muschii se incordeaza si atitudinea se metamorfozeaza si ea. Evident, corpul se inalta si silueta este subtiata cu mult – nu-i de mirare ca incaltamintea cu toc este un obiect must have in garderoba! Doresti sa cumperi pantofi dama intra pe https://www.epantofi.ro/dama/pantofi/cu-toc.html !

Totusi, sunt din ce in ce mai putine femei care ii poarta. Oare de ce?
Sunt incomozi, ne obosesc teribil daca ii purtam intreaga zi, sunt greu de utilizat la volan (si se strica), nu ne putem grabi sau merge prea mult pe jos – da, toate aceste motive sunt reale, dar nu si daca alegem pantofii potriviti pentru forma piciorului nostru, in armonie cu intreaga silueta!

Exista cateva reguli de stil care trebuiesc respectate atunci cand iti alegi incaltamintea cu toc, reguli care te pot ajuta sa arati bine, sa fii gratioasa, sa rezisti incaltata intreaga zi si sa iti fie usor sa o porti, sa-ti faca placere!

Cum sa iti alegi cei mai potriviti pantofi cu toc

Inaltimea tocului
– daca esti foarte inalta, ti se potriveste un toc mediu (5-8 cm) sau inalt (peste 8 cm). Astfel, el va fi proportional cu inaltimea ta si look-ul tau final va arata armonios.
– daca ai o inaltime medie, poti purta pantofi cu toc mic, mediu sau inalt, dar nu foarte inalt (maxim 12 cm).
– daca esti mica de inaltime, ti se potrivesc tocurile mici si medii (maxim 8 cm). Un toc de peste 8 cm va scoate in evidenta faptul ca tu esti scunda, in loc sa dea senzatia ca esti inalta – si look-ul tau va avea de suferit.

Varful tocului
– varful ascutit la pantofii cu toc inalt (stiletto)este in general asociat cu tinutele pentru seara, fiind un pantof deosebit de elegant, foarte chic; pantofii cu varful ascutit si toc mic (kitten heels) sunt potriviti si pentru zi, mai ales pentru tinutele office;
– varful migdala (nici rotund nici ascutit) se foloseste in general la incaltamintea pentru zi si la incaltamintea office, avand atat un toc inalt, cat si mediu sau mic;
– varful rotund este in general asociat stilului clasic, easy sau casual; este potrivit pentru incaltamintea de zi, fie ca este un pantof cu toc mai mic, mediu sau inalt. Desigur – in functie de materialul din care este realizat pantoful, el poate fi incadrat si la incaltaminte eleganta, pentru seara;
– open toe (desfacut in partea din fata, lasand sa se vada toate degetele de la picioare) si peep toe (desfacut in partea din fata, lasand sa se vada doar varful degetului mare de la picior) – incaltaminte exclusa din mediul business (exista o regula clara in dress-code-ul office/business care spune ca incaltamintea nu trebuie sa lase la vedere degetele de la picioare si nici calaiul); potrivita atat pentru zi cat si pentru seara, in functie de modelul si materialul din care este realizat pantoful;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu